Kesäkuun satokausikasvikset: kotimaiset sipulit, salaatit ja kaalit ovat nyt parhaimmillaan
Retiisi, rukola, valkokaali, kevätsipuli, aprikoosi, nektariini... Kesäkuun satokausikasvikset tuovat raikkaat maut ruokapöytään. Katso, mitä satokausikasviksia, juureksia ja hedelmiä kannattaa suosia kesäkuussa. On aika tehdä soppaa ja salaatteja!
Retiisi, rukola, valkokaali, kevätsipuli, aprikoosi, nektariini... Kesäkuun satokausikasvikset tuovat raikkaat maut ruokapöytään. Katso, mitä satokausikasviksia, juureksia ja hedelmiä kannattaa suosia kesäkuussa. On aika tehdä soppaa ja salaatteja!
Kesäkuu on sipuleiden, kaalien ja salaattien kulta-aikaa. Nyt jos koskaan on helppoa lisätä kasvisten osuutta omassa ruokavaliossa.
Satokausikalenterin mukaan nyt kannattaa suosia retiisiä, rukolaa ja valkokaalia. Poimi ostoskoriisi myös vesimelonia, nektariineja ja hunajamelonia.
Kylmään kesäkeittoon tulee muun muassa retiisiä, tilliä, kurkkua ja cashewpähkinöitä.
Ulkomaiset sesonkikasvikset:
Hedelmät:
aprikoosi
avokado
banaani
galiameloni
greippi
litsi, kiinanluumu
lokvatti
longaani
luumu
mangostani
nektariini
persikka
pitaija
sitruuna
Kasvikset:
bataatti
broccolini
kesäkurpitsa
lehtiselleri, varsiselleri
pinaatti
Melonit, rypäleet ja marjat:
cantaloupemeloni
hunajameloni
Piel del Sapo -meloni
vesimeloni
viinirypäleet
kirsikka
Lähde: Satokausikalenteri 2018
Mitä kokata kesäkuun satokausikasviksista?
Kesäkuu on salaattien juhla-aikaa! Kokeile fetaa ja retiisi yhdessä.
Retiisi-fetasalaattion superhelppo ja täyttävä lounas: retiisin ja mintun maut sopivat loistavasti yhteen ja kolmanneksi pyöräksi salaattikulhoon murennettu feta täydentää salaatin ruokaisammaksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous