Vesimeloni-mehujää - kesän herkku nro 1
Hedelmäopas

Vesimeloni: 7 + 1 helppoa reseptiä, joilla yllätät ruokavieraasi

Parasta kuumana kesäpäivänä on haukata raikasta, viileää vesimelonia mutta vesimelonista on moneen muuhunkin. Kokosimme tähän kekseliäitä reseptejä, joissa vesimelonin hennon herkkä maku saa lisää sävyjä. Tarjolla on salsaa, salaattia, juomia ja näyttäviä jälkiruokia. Poimi suosikkisi.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Kuvat: Otavamedia

Jäädytetyt  melonikolmiot ovat vaivattomat valmistaa, mutta  lopputulos on näyttävä ja lasten sekä aikuisten mieleen. Tässä on  kesä­päivän raikastus numero yksi.

Alkuruokia vesimelonista

melonishotti jokirapujen kanssa

Kun haluat todella sykähdyttää vieraitasi, tee vesimelonista, jogurtista ja sitruunasta shotti. Tarjole melonishotti jokiravunpyrstöjen, katkarapujen tai grillatun kampasimpukan kanssa. Kyytipoikana maistuu jääkylmä rosee-tai kuohuviini.

vesimelonigazpacho lasissa

Melonista syntyy tomaatin, kurkun, punasipulin ja yrttien kanssa upea gazpacho. Keitto saa potkua tabascosta ja sitruunasta. Gazpacho on helppo valmistaa ja aikaakin kuluu alle tunti.Viilennetty melonigazpacho sopii vaikkapa kesäjuhlien alkukeitoksi. Tarjoa keitto herkullisten, yrttimaustettujen mozzarellapallojen kera.

Salsaa ja salaattia

Vesimelonisalsa

Itse tehdyt salsat voittavat kaupan kastikkeet mennen tullen. Käytä salsoihin ainostaan tuoreita ja hyviä raaka-aineita. Pieneksi pilkotusta vesimelonista, paprikasta ja kurkusta saa maustamalla mainion salsan grillatulle lihalle.

vesimeloni-vadelmasalaatti

Tämä salaatti on kuin kesäpäivä. Koristeellisen kaunis ja raikkaan kirpeä salaatti tehdään vesimelonista ja vadelmista, maustetaan limetillä ja mintulla.

Näyttäviä juomia ja jälkiruokia

Melonidrinkki ja muita juomia

Vadelmamehusta ja vesimelonista syntyy herkullinen kesäjuoma.

Kesän juhliin sopii pöydänkoristeeksi ja herkulliseksi jälkiruoaksi hedemäinen pallogrilli. Tarvitset vain mieleisiäsi marjoja ja hedelmiä, puisia grillivarrastikkuja, sellerin varsia, terävät sakset ja omenaporan.

Vesimelonicarpaccio

Carpaccio on tuttu alkupalana, mutta tässä reseptissä carpaccio kääntyy jälkiruoaksi.  Vesimeloni-carpaccio on kevyt ja nopeasti valmistuva herkullinen ja näyttävä jälkiruoka. Tarjoa carpaccio mangosorbetin kanssa. Melonicarpacciossa on energiaa vain 70 kcal/annos.

Lisää reseptejä vesimelonin ystäville:

raikas vesimelonijuoma

Raikas vesimelonijuoma

Vesimelonia ja leipäjuustoa

 

 

 

 

 

 

 

 

Vesimelonia ja leipäjuustoa

Vesimeloni-feta-parsasaalaatti

 

 

 

 

 

 

 

Vesimeloni-fetasalaatti

Kotiliesi.fi: Grillatut vesimelonivartaat ja minttu-jogurttikastike

X