Ruokajutut

Hanna Sumarin huippuvinkki: Upota ylikypsät banaanit mehevän mausteiseen kakkuun!

Jäikö banaaneita yli? Kokeile tätä Hanna Sumarin suosikkireseptiä: hyödynnä ylikypsyneet banaanit mehevässä banaanikakussa.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Otavamedia

Hanna Sumarin banaanikakku

Jäikö banaaneita yli? Kokeile tätä Hanna Sumarin suosikkireseptiä: hyödynnä ylikypsyneet banaanit mehevässä banaanikakussa.

Banaanikakku on parhaimmillaan, kun se on saanut tekeytyä päivän pari folion sisällä. Jos kotoasi löytyykin 2–3 ylikypsää banaania, upota ne tähän Hanna Sumarin mehevän mausteiseen kakkuun.

Hanna Sumarin suosikkiresepti: Banaanikakku

Banaanikakku
Banaanikakkuun voit käyttää ylijääneet ja -kypsyneet banaanit.

Ainekset:

  • 3 munaa
  • 1 1/2 dl kidesokeria
  • 1 1/2 dl muscovado- tai fariinisokeria
  • 1 dl turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
  • 150 g sulatettua voita
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 dl pekaanipähkinöitä
  • 2–3 hyvin kypsää banaania

Valmistusohje:

1. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula ja jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovaisesti sekoittaen.

2. Murskaa banaanit haarukalla ja lisää taikinaan. Hienonna pähkinät ja sekoita ne taikinaan viimeiseksi.

3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskiosassa noin tunti.

X