Ruoka

Vesimeloni on mehukas kaunotar – ja näin siitä valmistuu ruokaisa kesäsalaatti

Makea vesimeloni on monitoimihedelmä, joka sopii loistavasti ruokasalaatteihin ja jopa grilliin. Kokeile myös, kuinka hyvin pakastimessa jäädytetty melonilohko vie janon.
14.6.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Ruokaisa vesimelonisalaatti

Annosmäärä: 4

Valmistusaika: 20 minuuttia

Ainekset:

2 dl ruokajyviä (Go green)

500 g vesimelonia

150 g fetaa

4–6 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

1/2 dl mintunlehtiä

Lisäksi: 2 rkl öljyä, 2 rkl viinietikkaa ja mustapippuria

Ohjeet:

1. Kypsennä ruokajyvät pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja anna jäähtyä.

2. Leikkaa vesimeloni reilun kokoisiksi kuutioiksi. Murustele fetajuusto.

3. Paahda kinkkuviipaleet rapeiksi keskilämmöllä paistinpannulla. Suikaloi kinkku.

4. Levitä ruokajyvät salaattivadin pohjalle. Lisää päälle melonikuutiot, fetamurut, kinkkusuikaleet ja mintunlehdet.

5. Valuta salaatin päälle 2 rkl öljyä ja 2 rkl viinietikkaa tai limettimehua. Rouhaise päälle reilusti mustapippuria.

Lue myös

Suosittelemme