Seksielämä

Läsnäolo voimistaa orgasmeja enemmän kuin asentoakrobatia – 7 vinkkiä intensiivisempään seksiin

Jos mieli ei ole seksissä mukana, leluleikit eivät luo eroottista kipinää. Listasimme vinkit, joiden avulla seksi muuttuu intiimiksi ja voimakkaaksi kokemukseksi. Unohda hetkeksi asentoakrobatia ja keskity niinkin yksinkertaiseen asiaan kuin hengitykseen.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Henkinen jännite ja esileikki ovat tärkeä osa seksiä.

Jos mieli ei ole seksissä mukana, leluleikit eivät luo eroottista kipinää. Listasimme vinkit, joiden avulla seksi muuttuu intiimiksi ja voimakkaaksi kokemukseksi. Unohda hetkeksi asentoakrobatia ja keskity niinkin yksinkertaiseen asiaan kuin hengitykseen.

Oli kyse sitten kiihkeästä pikaseksistä tai kiireettömästä rakastelusta, läsnäolo tekee seksistä parempaa. Kun elätte hetkessä, pelkkä kumppanin katse saa väristykset juoksemaan iholla. Myös orgasmi on voimakkaampi, kun mieli ei harhaile seksin aikana maksamattomissa laskuissa.

Listasimme vinkit läsnäolevampaan ja intensiivisempään seksiin. Näiden avulla nautit jopa kumppanisi hengityksestä ihollasi.

1. Lisää seksitöntä läheisyyttä

Monen seksuaaliterapeutin mielestä tämä on tärkeämpi asia kuin yksikään seksitekniikka. Seksitön läheisyys on tärkeää etenkin silloin, kun suhde tuntuu henkisesti etääntyneeltä tai seksi laimealta.

Pyydä toinen kainaloosi, kun katsotte sohvalla televisiota. Hipaise hänen selkäänsä ohi kävellessäsi, anna lähtö- ja tervetuliaissuukko.

Jos läheisyys on hiipunut suhteestanne, tee itse aloite sen elvyttämiseen. Ärhentely tarttuu, samoin positiivinen viestintä, hymyt ja halu koskettaa.

Myös parempaa seksiä kaipaava sinkku voi lisätä läheisyyden ja hellyyden määrää elämässään. Tunteisiin, herkkyyteen ja empatiaan erikoistunut psykiatri Judith Orloff kertoo kirjassaan The Power of Surrender, että hän rohkaisee potilaitaan lisäämään elämäänsä läheisyyttä ystävyyssuhteiden kautta.

Kaikki hyväksyvät kohtaamiset, halaukset ja jopa lemmikin paijaaminen elvyttävät herkkyyttä, joka vaikuttaa suuresti seksuaalisuuteemme.

Lue myös: Nämä hellyysharjoitukset herättelevät rakkautta

2. Aloita viettely jo ennen koskettelua

Tämä on mahdollista katseiden, kehonkielen, vihjailevien sanojen ja viestien avulla. Flirttailun ei myöskään tarvitse aina johtaa seksiin. Se vahvistaa kuitenkin kemiaanne ja muistuttaa arjen keskellä eroottisesta kipinästä.

Näistä vinkeistä saat viettelyideoita, jos flirttailutaitosi ovat hakusessa. Sinun ei tarvitse nikkailla silmää ja vihjailla kaksimielisyyksiä, jos se ei tunnu luontevalta. Flirttailussa on kyse hyvin yksinkertaisista asioista: toisen huomioimisesta ja hauskanpidosta.

Lue myös: Hyvästit arkiselle suorittamiselle! 5 kutkuttavaa tapaa lisätä läheisyyttä makuuhuoneessa

3. Keskity pienimpäänkin hipaisuun

Henkinen jännite ja esileikki ovat tärkeä osa seksiä. Mietimme kuitenkin usein enemmän yhdyntää. Murehdimme, osaammeko liikutella itseämme oikealla tavalla, ja mikä asento kiihottaa kumppania.

Jos esileikki käsittää vain pari hätäistä suudelmaa, seksi alkaa helposti tuntua suorittamiselta. Sen sijaan pienikin kosketus tuntuu ihanalta, kun rauhoitut ja keskityt siihen, mitä teet.

Kokeile, miten hitaasti maltat kuljettaa kieltäsi kumppanisi kaulalla. Hivele kiireettämästi hänen niskaansa, selkäänsä ja käsivarsiaan.

Jos kumppanisi hätäilee, keskeytä hänet lempeästi. Kerro, että haluaisit nautiskella hitaasti. Sano, että tuntuu ihanalta, kun hän sivelee kämmentäsi kiusoitellen.

Tällainen palaute ei tunnu kritisoivalta tai lässäytä tunnelmaa. Se motivoi kumppaniasi hidastamaan tahtiaan, toisin kuin tiuskaisu ”älä hosu” tai ”aina sinulla on kiire”.

Lue myös: Huomioi seksissä muutakin kuin klitoris, penis ja rinnat – näihin erogeenisiin pisteisiin kumppania kannattaa koskettaa

4. Hengitä, hengitä ja hengitä

On eri asia vain hengittää ja hengittää tietoisesti. Syvä hengitys rentouttaa kehon ja tyhjentää mielen. Verenkierto kiihtyy ja aistit herkistyvät, jolloin kosketukset tuntuvat entistä intensiivisemmiltä.

Tantraohjaajien mukaan orgasmi on mahdollista saavuttaa jopa ilman kosketusta, hengitykseen keskittymällä ja sen rytmiä vaihtelemalla.

Maatkaa lähekkäin, kuunnelkaa toistenne hengitystä ja yrittäkää päästä samaan tahtiin. Aloita liikkuminen yhdynnässä rauhallisesti ja hengitä syvään. Nopeuta liikkeitäsi ja hengitystäsi samaan tahtiin.

Orgasmin luomia tuntemuksia voi myös säädellä hengityksellä. Kun hengität nopeasti ja kiivaasti juuri ennen laukeamista, orgasmi tuntuu rajulta ja sykkivältä. Jos pidättelet orgasmia hitaalla, syvällä hengityksellä, nautinto pitkittyy. Laukeaminen tuntuu suurelta, ylitsesi pyyhkäisevältä aallolta.

Lue myös: Tantraseksivinkit – 5 vinkkiä, jotka takaavat sinulle elämäsi parhaan orgasmin

5. Uskaltakaa katsoa toisianne silmiin

Silmiin katsominen tekee seksistä intiimiä. Silmät auki olemme haavoittuvaisia. Paljastamme toiselle alkukantaiset reaktiomme ja herkkyytemme.

Katsekontakti tekee lähetyssaarnaajastakin tuhman asennon. Kokeilkaa myös erilaisia variaatioita ratsastusasennosta tai istukaa lattialla vastakkain, jalat koukistettuina ja katsokaa toisianne silmiin. Tässä asennossa molemmat pääsevät nauttimaan muistakin herkullisista näkymistä.

Jos silmiin katsominen seksin aikana ujostuttaa, totuttele katsekontaktiin flirttaillessa. Katso toista kiinteästi, kun hän puhuu. Laske välillä katseesi ja vilkaise häntä alaviistosta.

Lue myös: Makuuhuonesilmät – näin teet hänet hulluksi himosta pelkällä katseellasi

6. Pidätelkää reaktioitanne…

”Hiljaa peiton alla lähetyssaarnaajassa”, kuuluu joskus tylsän seksin määritelmä. Hiljaisuus on kuitenkin joskus kiihottavampaa kuin voihke. Ja kun et näe kaikkea, tuntoaistisi virittyy äärimmilleen.

Sammuttakaa valot ja tehkää peiton alle pimeä, intiimi pesä. Kietoutukaa toisiinne ja rakastelkaa mahdollisimman hiljaa, kiihotustanne pidätellen.

Lue myös: Shhhh! 8 hiljaista, mutta äärettömän nautinnollista seksiasentoa hetkiin, jolloin sänky ei saa narista

7. ….ja toisianne

Toisen pidättely kirjaimellisesti vangitsee teidät hetkeen. Se tuo seksiin myös kiehtovan valta-asetelman. Jo se, että tartut toista ranteista, painat hänet sänkyä vasten ja katsot häntä silmiin, kasvattaa jännityksen äärimmilleen.

Jos dominointi ja rajummat leikit kiinnostavat, kokeilkaa sitomista. Ette tarvitse välttämättä käsirautoja, vaan sidontaan kelpaa vaikka t-paita. Vaikka kahleet eivät olisi kireät, jo ajatus toisen armoilla olemisesta naulitsee mielen hetkeen.

Lue myös: Kyllästyttääkö perusseksi? Kokeile jotain ihan uutta sm-tyyliin!

Lähteet: Conscious Ligestyle Mag, Huffington Post, Judith Orloff

X