Leivonta

Joulun parhaat maustekakut

1.12.2014 Teksti: Anna.fi

Jouluinen maustekakku on klassikko, joka on helppo ja nopea leipoa. Mausteiden lisäksi joulunajan kuivakakkuihin lisätään usein erilaisia kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Nappaa talteen yhdeksän erilaisen maustekakun reseptit ja herkuttele!

Voit leipoa kuivakakkuja huoletta useamman, sillä kakkujen maku vain paranee ajan kanssa. Kuivakakkuja voi myös pakastaa ilman, että niiden maku kärsii.

Jouluinen viikunakakku saa makunsa glögissä mehustuneista kuivista viikunoista, hasselpähkinöistä ja jouluisista mausteista. Kuorruta kakku lopuksi sokerivesikuorrutteella. Kakku säilyy hienosti pari-kolme viikkoa, ja vain paranee vanhetessaan.

Hedelmäkakku on monessa kodissa jokajouluinen perinne. Koristele kakun pinta pekaanipähkinöillä ja puolitetuilla cocktailkirsikoilla. Pähkinä-hedelmäkakku sisältää kuivattujen hedelmien lisäksi myös pekaani- ja hasselpähkinöitä sekä manteleita.

Punaiset kirpeät karpalot sopivat joulun ajan kuivakakkuihin. Kokeile mausteista karpalokakkua tai ruotsalaista karpalo-toskakakkua, jossa karpalot lisätään herkullisen toskan kanssa kakun pinnalle.

Rusinat, luumumarmeladi ja piparkakkumauste vievät ajatukset jouluun. Joulun helpoin maustekakku syntyy, kun kaikki taikinan ainekset sekoitetaan keskenään. Et tarvitse edes vatkainta. Kumoa taikina vuokaan, paista noin tunti ja nauti. 

Voimakkaan makuinen inkivääri ei ole kaikkien makuun, mutta inkiväärin ystävälle tämä kakku maistuu varmasti. Tarjoa inkiväärikakun kanssa kermavaahtoa ja inkiväärihilloa.

Luumuinen maustekakku kätkee sisälleen luumusoseraitoja. Koristele kakku lopuksi tomusokerilla.

Pumpulinpehmeä konjakkikakku sopii aikuiseen makuun. Kakku on ihanaa sellaisenaankin, mutta juhlaan kakun voi kuorruttaa suklaalla.

Koonnut: Johanna Nikama
Kuvat: Kuvapalvelu/Otavamedia

Katso myös:

Joulun parhaat suklaakakut
Pikkujoulujen helpot leivonnaiset
Piparkakku tuoksuu joululta
Kotiliesi.fi: Kuivakakku x 8 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi