Ruoka

Uudenvuoden menu x 3 – nyyttärit, helppo menu tai illallinen kahdelle

Uudenvuoden menu kolmella tavalla: nyyttärimenu, helppo menu ja ylellinen menu kahdelle. Valitse suosikkisi ihanista resepteistä.

Teksti:
Leena Kalliokoski

Vuoden viimeisellä aterialla nautitaan

Uudenvuoden menu kolmella tavalla: nyyttärimenu, helppo menu ja ylellinen menu kahdelle. Valitse suosikkisi ihanista resepteistä.

Uudenvuoden menu etsinnässä? Kokosimme ehdotukset kolmeen erilaiseen uudenvuoden ateriaan. Yksi menu isommalle joukolle nyyttäriajatuksella, toinen helposti valmistuva ja kolmas fiinimpi, kahden kesken nautittava menu! Valitse suosikkisi.

Uudenvuoden menu nyyttäriperiaatteella

Joulun jälkeen moni on aika puhki kuluneen syksyn työmääristä ja jouluruokien valmisteluista, mutta silti olisi kiva tavata ystäviä ja kokoontua ruokapöydän ääreen. Ehdota kutsun yhteydessä reippaasti nyyttäreitä. Jaa jokaiselle joku tuominen ja ihana rento tarjoilu valmistuu melko vaivatta.

Nyyttärijuhliin sopivat parhaiten helposti valmistettavat herkut, jottei vieraiden tarvitse uuvuttaa itseään. Yksi vaihtoehto on, että ehdottaa vieraiden tehtäväksi heidän omia bravuureitaan tietyistä illan kokonaisuuteen sopivista ruokalajeista. Toinen vaihtoehto on jakaa suoraan tehtävät ja ohjeet.

Listasimme tähän helpohkoja uudenvuoden ruokia, joiden valmistuksesta jokainen selviää. Aterian alkupaloina maistuvat äyriäiset, skagenröra vohveleiden tai saaristolaisleivän kanssa, seesamiravut salaatin seurana tai superhelpot katkarapu-avokadokupit, jotka tehdään valmiisiin voitaikinakuppeihin. Herkullinen kasvistartar maistuu kaikille juhlijoille.

Salaatit ja pari hyvin valittua piirakkaa toimivat mainiosti pääruokina. Kylmäsavuporopiirakka on kätevä nyyttärikesteihin, sillä sen voi valmistaa jo hyvissä ajoin. Juusto-kasvispiirakka tai ihana valkoinen lohipizza ovat taattuja hittejä.

Jos kaipaat tuhdimpaa tarjottavaa tee pääruoka kepeästi kalasta, broilerista tai kasviksista. Lisukkeena maistuvat salaattien kyljessä ihanat perunaherkut.

 Nyyttärikestien jälkiruoaksi sopii jälkiruokabuffet tai vain yksi kaikille sopiva jälkiruoka. Marenkinen mokkakääretorttu suorastaan sulaa suuhun, ranskalainen suklaakakku hakee täyteläisyydellään vertaistaan ja italialainen jäätelökahvi affocato viekoittelee mantelisen pehmeällä maulla.

Uudenvuoden menu helposti

Teresa Välimäen kinkkuun kääritty meloni tarjotaan uudenvuoden juhlissa lämpimänä. Pääruokana nautitaan äyriäispastaa ja jälkiruokana maistuu hittijälkkäri limoncello-mousse.

Uudenvuoden ateria kahdelle

Vihdoinkin kahden! Nyt on hyvä hetki panostaa raaka-aineisiin. Uudenvuoden ateria alkaa jalat alta vieivillä rapeilla parmesaani-kampasimpukoilla.

Pääruokana maistuu superhelppo ankanrinta viinikastikkeen ja paahdettujen perunoiden kera.

Vuoden viimeinen ateria päättyy makeiksi paahtuneisiin minttusuklaapäärynöihin.

Artikkelia on muokattu 18.12.2023

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy juhlava talvimenu.

X