Ruokajutut

Halloumi kruunaa kesäruoat – halloumisalaatti, halloumiranskalaiset ja 5 muuta kutkuttavan hyvää ohjetta

Halloumi on monipuolinen ja maukas juusto, josta on moneksi. Onko sinun suosikkisi halloumisalaatti vai kenties grillattu halloumi kanan kanssa? Tehdäänpä halloumista myös kutkuttavan hyvät halloumiranskalaiset. Poimi ohjeet ja ihastu!

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Yksi parhaista tavoista käyttää halloumia on tehdä siitä salaatti.

Halloumi on monipuolinen ja maukas juusto, josta on moneksi. Onko sinun suosikkisi halloumisalaatti vai kenties grillattu halloumi kanan kanssa? Tehdäänpä halloumista myös kutkuttavan hyvät halloumiranskalaiset. Poimi ohjeet ja ihastu!

Suolainen halloumijuusto on erityisen hyvä makupari makeille marjoille ja hedelmille, mutta se sopii mainiosti myös muiden kasvisten sekä grilliruokien seuraan, leivän päälle sekä hampurilaisten väliin. Esimerkiksi halloumisalaatti on vertaansa vailla oleva ruoka!

Kyprokselta kotoisin oleva halloumi on uskomattoman monipuolinen juusto, jonka luonne tulee parhaiten esiin lämmitettäessä. Muita juustoja korkeamman sulamispisteensä ansiosta halloumia voidaan grillata ja paistaa niin, että sisus pehmenee ja pinnasta tulee herkullisen kullanruskea.

Halloumisalaatti on herkullinen ja nopea valmistaa

Yksi parhaista tavoista käyttää halloumia on tehdä siitä salaatti.

Halloumisalaatti couscousilla

Suosittu couscous tekee salaatista ruokaisan ja aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadi maukkaan ja mehevän.

Halloumisalaatti couscousilla ihastuttaa paitsi makunsa myös helppoutensa puolesta. Keittiössä tarvitsee hikoilla vaivaisen vartin verran, ja sitten voikin jo siirtyä ulos nauttimaan kesästä.

Halloumisalaatti couscousilla.
Halloumisalaatti on helppo valmistaa. Paista halloumikuutiot kuumalla pannulla pikaisesti, jolloin pinnasta tulee ruskean rapea ja juusto pysyy kasassa.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 4

Katso resepti tästä: halloumisalaatti couscousilla

Halloumisalaatti mansikoilla

Makeiden mansikoiden ja suolaisen halloumijuuston muodostama makupari on kaikessa yksinkertaisuudessaan koukuttava. Myöhemmin kesällä mansikat kannattaa vaihtaa vadelmiin. Halloumi paahtuu herkuksi joko paistinpannulla pienessä öljytilkassa tai ulkona grillissä. Tumma balsamietikkakastike antaa juusto-mansikkasalaatille mukavaa hapokkuutta.

Halloumisalaatti mansikoilla.
Halloumisalaatti mansikoilla vie kelen mennessään. Suolaisen juuston ja makeiden mansikoiden yhdistelmä on kaunis ja maukas.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 4

Katso resepti tästä: halloumisalaatti mansikoilla

Pujota halloumijuusto vartaisiin

Halloumijuusto on kuin tehty vartaaseen tikutettavaksi. Suolaisen juuston kaveriksi voi yhdistää melkein mitä tahansa: broileria, kasviksia tai erilaisia hedelmiä. Voipa halloumin ympärille kääräistä myös pekonisiivun. 

Halloumijuusto-broilerivartaat

Huh, kun on herkkua! Halloumijuusto on toki hyvää sellaisenaankin, mutta vielä parempaa pekoniin käärittynä. Lisäksi vartaisiin pujotetaan broileria sekä limettilohkoja, jotka grillin lämmössä paahtuvat vastustamattomaksi herkuksi.

Halloumijuusto-broilerivartaat.
Broileri-halloumivartaat voi pakata mukaan myös pikniklaukkuun. Kypsennä vartaat kotona etukäteen ja lämmitä ne tarvittaessa kertakäyttögril­lissä.

Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 4

Katso resepti tästä: halloumijuusto-broilerivartaat

Halloumijuusto-kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä

Hurjan hyvät kasvisvartaat kootaan halloumijuustosta sekä kesäkurpitsasta ja hedelmistä, joista grillin lämmössä tulee entistä makoisampia.

Voit tikuttaa halloumin kaveriksi niin melonia, nektariinia kuin persikkaakin. Pistaasi-minttuöljy nostaa kasvisvartaat luksusluokkaan.

Halloumijuusto-kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä.
Makeasta melonista tulee entistä herkullisempaa, kun sen grillaa. Laita grilliin halloumijuusto sekä kaveriksi nektariinia tai persikkaa.

Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 4

Katso resepti tästä: halloumisjuusto-kasvisvartaat

Halloumijuusto taipuu moneksi: trendikkäät halloumiranskalaiset

Halloumiranskalaiset eli tikun muotoon leikatut, uppopaistetut juustotikut ovat ovat nousseet jo jonkin asteiseksi ruokailmiöksi.

Ravintoloiden ruokalistoilta tutut, koukuttavan hyvät halloumiranskalaiset voi valmistaa helposti myös kotona. Pyöräytä tikuiksi leikatut juustoviipaleet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa ja paista pannulla öljyä säästelemättä.

Halloumiranskalaiset taipuvat kokonaiseksi ateriaksi lämpimältä kasvispediltä tarjottuna.

Halloumiranskalaiset ja lämmin kasvissalaatti.
Paistetut halloumitikut eli halloumiranskalaiset ovat nyt hittiruokaa. Suolainen juusto maistuu mainiolta lämpimän kasvissalaatin kanssa.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 3

Katso resepti tästä: halloumiranskalaiset

Halloumijuusto sopii myös päälle ja hampurilaisten väliin

Kokeile grillattua halloumia myös leivän päällä, hampurilaisten välissä ja pitaleipien täytteenä!

Halloumileipä

Halloumileivät valmistuvat letkeästi ulkona grillaten. Juuston lisäksi grillissä paahtuvat myös leipäviipaleet ja jättikatkaravun pyrstöt, joista kokoat hetkessä hellepäivän parhaat pikkusuolaiset suupalat.

halloumileipä
Kokeile grillattua halloumia leivän päällä. Katkaravunpyrstöt ja chili tuovat voileipään omat makuvivahteensa.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo

Katso resepti tästä: halloumileipä

Grillatut hampurilaiset Välimeren tyyliin + halloumijuusto

Vaikka ohjeen mukaan näiden hampurilaisen väliin sujautetaankin fetajuustoa, voi mainiosti korvata sen myös viipaloidulla ja grillatulla halloumilla.

Kesäisissä Välimeren burgereissa raikas tsatsiki korvaa tuhdin majoneesikastikkeen.

Välimeren tyyliin kootuissa hampurilaisissa maistuvat tsatsiki ja pesto.

Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Keskitaso |  Annosmäärä: 4

Katso resepti tästä: Grillatut hampurilaiset & halloumijuusto Välimeren tyyliin

X