Juomat

Smoothie x 10 - poimi terveelliset reseptit aamuun ja iltaan

Teksti:
Anna.fi

Aamupala, välipala, iltapala – smoothie sopii herkutteluun ja kiireiseenkin menoon. Kokosimme tähän kymmenen herkullista ja huikeaa reseptiä, joista saa uusia ideoita sekä aloitteleva smoothien tekijä että smoothie-mestari.

Samettinen smoothie syntyy hetkessä tehosekoittimella ja antaa aamuun potkua. Viimeistele banaani-macadamiasmoothie hunajalla tai vaalealla siirapilla.

Smoothiet ovat välipaloja, joiden valmistamisessa vain mielikuvitus on rajana. Vihersmoothie käy detox-kuurin ateriasta ja sopii tarjottavaksi kylmänä aamu- tai välipalana. Se syntyy tuossa tuokiossa omenasta, banaanista ja juuri nyt niin trendikkäästä lehtikaalista.

Pellavansiemenrouhe, kauraleseet ja marjat tekevät pirtelöstä kuitu-pitoisen herkun – marjaisan smoothien.

Appelsiinista, mangosta ja passion-hedelmästä valmistuva raikas hedelmäsmoothie sopii aamupalaksi tai välipalaksi. Voit tarjoilla sitä myös jälkiruoaksi.

VIrkistävään vihersmoothieen käytetään parsakaalia, kiiviä ja basilikaa. Nauti vihersmoohtie vaikkapa kiireisen päivän välipalana ja jaksat taas.

Vaaleanpunainen smoothie  syntyy jogurtista, vadelmista, banaanista ja maustuu hunajalla. Nauti tämä smoothie aamu- tai välipalana.

Aamun superjuoma, mustikka-kasvissmoothie, kätkee sisälleen ruukullisen salaattia.

Puolukoista, hapan-korpuista ja piimästä voi soseuttaa rukiisen terveys-smoothien. Sekä puolukoissa että rukiissa on paljon elimistölle hyödyllisiä aineita ja niiden maut täydentävät mukavasti toisiaan. Piimän sisältämä proteiini auttaa pitämään nälän loitolla.

Ananassmoothie saa kropasta nesteet liikkeelle ja toimii kuntoilun jälkeen palautusjuomana.

Manteli-mansikkasmoothie on oiva iltajuoma. Mantelit sisältävät runsaasti magnesiumia, joka auttaa lihaksia rentoutumaan.

Kuvat: Otavamedia

Koonnut: Leena Kalliokoski

Katso myös nämä:

Kurkkusmoothie
Terveellinen smoothie punajuuresta

Kotiliesi.fi: Paistettu omenasmoothie

X