Podcast

Havaintoja parisuhteesta -podcast: Ovatko pitkään sinkkuna olleet vain nirsoja? Venla Moisala on ollut kolme vuotta sinkku, muttei omasta tahdostaan: ”En halua tyytyä mihin tahansa”

Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa keskustellaan sinkkuudesta ja kosketuksen kaipuusta. Jakson vieraana on lavarunoilija Venla Moisala, joka kertoo, millaisia asenteita, ennakkoluuloja ja käsityksiä pitkään sinkkuna olleisiin ihmisiin usein liitetään.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Sara Pihlaja

Sami Minkkisen juontaman Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa puhutaan sinkkuelämästä.

Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa keskustellaan sinkkuudesta ja kosketuksen kaipuusta. Jakson vieraana on lavarunoilija Venla Moisala, joka kertoo, millaisia asenteita, ennakkoluuloja ja käsityksiä pitkään sinkkuna olleisiin ihmisiin usein liitetään.

Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi.

Kuuntele koko jakso tästä!

Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa keskustellaan kosketuksesta, kosketuksen kaipuusta ja sinkkuudesta. Samin vieraana on lavarunoilija Venla Moisala.

Sami ja Venla keskustelevat muun muassa siitä, miten nykyään sinkkuna elämistä ja sen tuomaa vapautta ihannoidaan.

Kolme vuotta sinkkuna ollut Venla on kuitenkin sitä mieltä, että hyvä parisuhde antaa enemmän vapautta olla oma itsensä kuin sinkkuelämä.

– Parisuhde tuo perusturvan ja turvallisuuden tunteen. Sinkkuna minulla on ollut epävarma ja häilyväinen olo. Arjessa ei ole selkeitä kiinnittymiskohtia. Jos on hyvä parisuhde, väitän, että voi olla eri tavalla vapaa luomaan ja kehittämään itseään.

Venla on törmännyt myös monesti ajatukseen, että pitkään sinkkuna olleet ihmiset ovat vain kranttuja ja nirsoja. Hän on muun muassa pohtinut ilmiötä runossaan Lauantairämmintä.

– Muistaakseni siinä runossa on kohta ”joku sanoi, että älä ole ranttu, mutta kato ei ole tyhmä meitin lanttu. Emmä ketä tahansa huoli, ja parempi kokonainen kuin puoli.”

Venla muistuttaakin, että myös pitkään sinkkuna olleella ihmisellä on oikeus asettaa tulevalle kumppanilleen korkeat kriteerit.

– Mielestäni pitää olla kranttu: en halua tyytyä mihin tahansa. Haluan rinnalleni ihmisen, jonka kanssa voisin hankkia lapsia ja olla yhdessä mahdollisimman pitkään onnellisena. Haluan, että hän on ihana ihminen, josta tykkään monella tasolla. Että homma toimii sekä henkisesti että fyysisesti.

Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Kuinka pitkään ihminen kestää ilman toisen ihmisen kosketusta? Voiko koskettamisen puutteen korvata jollakin? Millaisia haitallisia ennakkoluuloja sinkkuihin liitetään? Onko Venla tuntenut itsensä ulkopuoliseksi sinkkuutensa takia? Millaisessa parisuhteessa Venla haluaisi olla?

Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä!

X