Parsakaali taipuu moneen – katso parhaat parsakaalireseptit
Parsakaali on jokaisen terveystietoisen ruokalijan suosikki. Hyvän makunsa lisäksi parsakaalista saa kosolti vitamiineja, ravintokuitua sekä proteiinia. Sitä kannattaa sujauttaa erilaisiin ruokiin. Kokosimme tähän parhaat parskaaalireseptimme.
Parsakaali on jokaisen terveystietoisen ruokalijan suosikki. Hyvän makunsa lisäksi parsakaalista saa kosolti vitamiineja, ravintokuitua sekä proteiinia. Sitä kannattaa sujauttaa erilaisiin ruokiin. Kokosimme tähän parhaat parskaaalireseptimme.
Parsakaali on parhaimmillaan silloin, kun kukintojen nuput ovat vielä pienet eikä terälehtien keltainen väri näy. Parsakaalissa on runsaasti valkuaisaineita, A- ja C-vitamiinia. Sitä voi käyttää liha-tai kalaruokien lisukkeena, gratiineissa, kinkku-juustokastikkeella kuorrutettuna tai siitä voi tehdä keiton.
Parsakaalilla ei nimestään huolimatta ole mitään tekemistä varsinaisen parsan kanssa. Se on kehittynyt Välimeren seudulla kasvavasta villikaalista. Parsakaalista käytetään vihreä, nuppuasteella oleva kukinto mehevine varsineen.
Parsakaali sujahtaa pastan joukkoon
Parsakaali sopii loistavasti pastaan. Hurmaava cheddarpasta syntyy vain kolmesta raaka-aineesta ja valmistuu hetkessä. Tarvitset pastan lisäksi parsakaalinkukintoja, cheddar-juustoa ja tilkan kermaa.
Manteleista, parsakaalista ja basilikasta hetkessä surrautettu pesto sisältää reippaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Tarjoile parsakaalipesto tumman pastan kanssa.
-
Parsakaali-cheddarpasta
- alle 30 min
- 4
- Helppo
-
Pastaa ja paahdettua parsakaalia
- 30-60 min
- 4
- Helppo
-
Parsakaalipestoa ja spagettia
- 30-60 min
- 4
- Helppo
-
Pastaa ja parsakaalia
- alle 30 min
- Helppo
-
Parsakaalipasta
- alle 30 min
- 4
- Helppo
-
Parsakaali-mantelipasta
- alle 30 min
- 4
- Helppo
Parsakaalikeitto maistuu lounaalla
Parsakaalista, perunasta ja pinaatista syntyy hetkessä ihanan samettinen sosekeitto. Voit täydentää keiton vielä nokareella maustamatonta jogurttia ja nauttia sen paahdettujen ruisleipäpalojen kanssa.
Kylmä parsakaalikeitto maistuu kesäpäivänä. Se tarjoillaan Teresa Välimäen tapaan kuminajogurtin kanssa.
-
Parsakaalisosekeitto
- 30-60 min
- 4
- Keskitaso
-
Parsakaalikeitto
- 30-60 min
- 4
- Helppo
-
Kylmä parsakaalikeitto ja kuminajogurtti
- 30-60 min
- 4
- Helppo
Parsakaali mehevöittää suolaiset piirakat ja paistokset
Parskaali tuo suolaisiin piirakoihin paitsi väriä myös mehevyyttä ja makua. Parsakaalin makupareiksi piirakoissa sopivat mainiosti erilaiset juustot, kuten feta, parmesaani tai mozzarella.
-
Gluteeniton valkoinen parsakaalipitsa
- yli 60 min
- 4
- Helppo
-
Parsakaalipiirakka
- 30-60 min
- 8
- Keskitaso
-
Parsakaali-fetapiiras
- yli 60 min
- Keskitaso
Käytä parsakaalia monipuolisesti lisukkeena
Uunissa gratinotuna, terveellisesti höyrytettynä, grillattuna, eri tavoin maustettuna – parsakaali todellakin taipuu moneen ja maistuu niin kasvis-, kala- ja liharuokien kanssa.
-
Grillatut varsiparsakaalit ja chilivoi
- alle 30 min
- Keskitaso
-
Parsakaali-kukkakaaligratiini
- 30-60 min
- 4
- Helppo
-
Uunitomaatit ja höyrytetty parsakaali
- alle 30 min
- Helppo
-
Valkosipulilla ja parmesaanilla höystetty parsakaali
- alle 30 min
- Helppo
-
Mausteinen parsakaali
- alle 30 min
- Helppo
-
Pikapaistettua tofua, parsakaalia ja pinaattia
- alle 30 min
- 4
- Helppo
Parsakaali höystää salaatit
Pastasalaatti saa ihanan maun parskaalista. pinaatista, valkosipulista ja granaattiomenan siemenistä. Jos haluat pastasalaatista vielä ruokaisamman lisää salaattiin paistettua tai grillattua broileria.
Kevyt salaatti syntyy kvinoasta, kikherneistä ja parsakaalista. Currylla maustettu jogurttikastike viimeistelee tämän maukkaan salaatin.
Paahdettu kasvissalaatti kootaan parsasta, broccolinista eli varsiparsakaalista ja pikkuporkkanoista. Pehmeä vuohenjuustokastke kruunaa kokonaisuuden.
-
Itämainen savulohi-parsakaalisalaatti
- alle 30 min
- 4
- Helppo
-
Kikherne-parsakaali-kvinoasalaatti
- 30-60 min
- 4
- Keskitaso
-
Lämmin parsakaali-pastasalaatti
- alle 30 min
- 4
- Helppo
-
Parsakaali-papusalaatti
- 30-60 min
- 4
- Keskitaso
-
Parsakaalibroilerisalaatti
- 30-60 min
- 4
- Helppo
-
Paahdettu kasvissalaatti
- 30-60 min
- 4
- Helppo
Lue myös Kotiliesi.fi: Mitä eroa on varsiparsakaalilla ja parsakaalilla? Näin valloittavia vihanneksia kannattaa käyttää keittiössä
Kommentit
Parsakaali taipuu moneen se on todistettu! 🙂
Kommentit
Parsakaali taipuu moneen se on todistettu! 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous