Grillaus

Kasviksia grilliin – nappaa herkulliset reseptit

29.5.2015 Teksti: Emmi Toivonen

Grillikauden houkuttelevimmat reseptit eivät synny aina lihasta, vaan ne voidaan tehdä myös maukkaista kasviksista. Kokosimme yhteen seitsemän grillillä valmistettavaa kasvisresptiä, joita on pakko kokeilla kesällä.

Munakoiso sopii erinomaisesti grilliin ja se paranee entisestään, kun se saa seurakseen kermaisen pehmeää vuohenjuustoa. Vuohenjuustolla täytetyt munakoisorullat sopivat niin niin lisukkeeksi kuin pääruoaksikin.

Grillatut tomaatit ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Tässä reseptissä tomaatit kruunataan tuoreilla yrteillä, valkosipulilla ja juustolla.

Suomalaiset ovat innokkaita maissin grillaajia ja useimmiten kuuman tähkän päälle laitetaan nokare voita. Kokeile tänä kesänä grillatun maissin kera korianteri-limettivoita, joka antaa tutulle maissille uuden säväyksen.

Kasvisten kypsentäminen vartaissa on kätevää, kunhan muistaa valita vartaisiin kasviksia, joiden kypsennysajat eivät eroa liian paljon keskenään. Kesäkurpitsa-kirsikkatomaattivartaat ja jogurttikastike ovat raikas ja kepeä lisuke vaikkapa pihville. 

Perunan makea serkku, bataatti, on varsin hyvin grilliin soveltuva kasvis. Grillatut bataattilohkot kypsyvät nopeammin kuin peruna ja maistuvat herkullisilta chiliöljyllä siveltyinä.

Kevään ykköskasvis eli parsa on erinomaista myös grillattuna. Grillattu parsa maistuu lipstikka-sitruunavoin kera tai vaikka ilmakuivattuun kinkkuun käärittynä. 

Grillatuista kasviksista voi tehdä myös värikkään salaatin. Pyöräytä grillattujen kasvisten joukkoon tuoreita yrttejä ja viimeistele murentamalla päälle fetajuustoa.

Kuvat: Otavamedia
Koonnut: Emmi Toivonen

Katso myös:

Grillaa kasviksia
Grillattu hedelmä kruunaa kesäaterian – näillä vinkeillä onnistut!
Lomapäivän piknik-herkut viimeistellään grillissä – poimi ihanat reseptit
Kotiliesi.fi: Parhaat grilliherkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme