Ruoka

Näin syntyy täydellinen marenki

Poimi kokeneen ruokatoimittajan, Taina Salovaaran onnistuneen marengin resepti ja parhaat vinkit & ohjeet herkullisiin marenkikakkuihin ja jälkiruokiin.

Teksti:
Taina Salovaara, Leena Kalliokoski
Kuvat:
Otavamedia

Poimi kokeneen ruokatoimittajan, Taina Salovaaran onnistuneen marengin resepti ja parhaat vinkit & ohjeet herkullisiin marenkikakkuihin ja jälkiruokiin.

Marenki hurmaa jälkiruoka- ja kahvipöydässä. Opettele nyt marenginteon salat. Perusohjetta muuntelemalla loihdit hurmaavia herkkuja pieniin ja suuriin herkutteluhetkiin.

Marenki on jälkiruokien aatelia. Se suorastaan sulaa suussa ja jättää suloisen jälkimaun. Marenki näyttää niin hurmaavalta, että sitä voi ahmia myös silmillään.

Marenki muuntuu hetkessä pieneksi jälkiruoaksi

Marengista syntyy herkullisia leivoksenomaisia jälkiruokia, joilla aterian voi päättää juhlavasti. Pienet marengit on helppo muotoilla sesongin tai teeman mukaisiksi suupaloiksi.

Suklaapavlovat saavat tässä ohjeessa pääsiäismunan muodon.

Erilaiset marenkimaljat valmistuvat kakkua kätevämmin ja ne voi höystää kauden marjoilla tai hedelmillä.

Ranskalainen jälkiruokaherkku Île flottante on  klassikko, joka syntyy kookosvaniljakastikkeesta, marengista ja kookoskaramellista.

Marenki, kesän marjat ja kastike on helppo ja vikkelästi valmistuva jälkkäri. Kokeile marengin kastikkeeksi kinuskikastiketta, raikasta vaniljajogurttia tai joulupöytään pähkinäistä marenkia vaniljakiisselillä höystettynä.

Marenki hunnuttaa piirakat

Marengista syntyy piirakalle kuin piirakalle herkullinen huntu. Kolmen marjan marenkipiiras tuo kesäpäivän tunnelmat kahvipöytään.

Marenki ja sitruuna on lyömätön yhdistelmä suussa sulavaa makeutta ja kirpeää raikkautta. Kokeile sitruspiirakkaa, se vie kielen.

Kesäinen karviaispaistos saa makeutta ja näköä marengista. Samalla ohjeella voit tehdä keväisen raparperipiirakan.

Kakku saa juhlavuutta marengista

Marenkikakkujen rakastetuimpia versioita lienevät erilaiset britakakut, joissa marenki levitetään levykakkupohjan päälle ja paistetaan sitten uunissa. Useimmiten britakakut täytetään ja höystetään marjoilla, mutta esimerkiksi talvella tai pääsiäisen aikaan kannattaa kokeilla erilaisia hedelmiä, kuten mangoa, ananaskirsikoita tai passio-hedelmää.

Pavlova on marenkikakkujen klassikko. Se sopii kaikkiin juhliin sesongin täytteitä ja koristeita muuntelemalla.

Marenki tuo kääretorttuun rapeutta

Marenkihuntu tai -täyte tuo kääretorttuun juhlavuutta ja suussa sulavaa, makealta maistuvaa rapeutta.

Pistaasi-vadelmakääretorttu on saanut inspiraation kahvipöydän klassikosta, britakakusta.

Cappuccino-kermavaahdolla täytetty mokka-marenkikääretorttu on todellinen kahvikissan unelma.

Marja-marenkirullassa maistuu kesäpäivän kepeys, mansikat ja vadelma.

Sitruunakääretorttu hurmaa italialaisella marengilla ja tuoreilla marjoilla hunnutettuna. Omenainen unelmatorttu on luksusversio perinteisestä unelmatortusta. Suloinen marenkikuorrutus vie kielen.

Artikkelia on muokattu ja siihen on lisätty linkkejä 14.4.2022 ja 7.5.2024

Lue myös Kotiliesi.fi: Marenkia italialaisittain – nappaa ammattilaisen vinkit videolta

 

X