
Pastaruoka jokaiselle arkipäivälle – 5 helppoa ohjetta, joiden avulla teet illoistasi hitusen helpompia
Pasta on helppoa pikaruokaa ja sopii erityisen hyvin arkena tarjottavaksi. Höystä arkipasta pinaatilla ja herneillä tai paistetuilla kantarelleilla, kypsennä se grillissä folionyytissä tai kyhää kokoon vain kourallisesta raaka-aineita.
Listasimme viisi nopeasti ja helposti valmistuvaa arkipastaa, joiden avulla helpotat kiirettä työpäivien jälkeisinä iltoina.
Pestopastaa herneistä – täydellinen arkipasta
Pestopastasta on monta variaatiota. Tässä ohjeessa basilika korvataan pinaatilla ja herneillä, pinjansiemenet kurpitsansiemenillä. Surauta vegaaninen pestokastike nopeasti tehosekoittimessa – se on valmista jo ennen kuin pasta on kypsää.

Pinaatti-hernepesto toimii paitsi pastakastikkeena, myös dippinä tai kevyenä levitteenä leivän päällä.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Pinaatti-hernepestopasta
Hernepesto:
Valmistusohje
1. Keitä pasta napakan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.
2. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimen tai blenderin kulhoon ja sekoita ne tasaiseksi tahnaksi.
3. Tarkista maku ja lisää tarvittsessa suolaa, mustapippuria tai sitruunamehua.
4. Kääntele pesto kuuman pastan joukkoon ja tarjoile heti.
Tuunaa carbonara kantarelleilla
Pasta carbonara on klassikko, joka saa herkullisen vivahteen kantarelleista. Paistettujen sienten, paahdetun pekonin sekä täyteläisen juusto-kermakastikkeen muodostama makuyhdistelmä on kerrassaan koukuttava.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 2
Kantarellicarbonara:
Lisäksi:
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi.
2. Puhdista ja paloittele sienet. Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipuli.
3. Paista sienistä neste pois kuumalla paistinpannulla. Laita sienet hetkeksi sivuun. Lisää pannulle pekoni ja paista se rapeaksi. Lisää sipuli ja sienet ja anna ruskistua. Lisää kerma, kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Kääntele joukkoon kuuma, valutettu pasta ja viimeistele parmesaaniraasteella. Tarjoile heti.
Nopea savulohipasta kukkakaalilla
Tähän pastaan voit upottaa tähteelle jääneen savukalan. Ranskankermasta, sitruunan raastetusta kuoresta sekä kapriksista sekoitettu kastike höystetään savukalan lisäksi paahdetulla kukkakaalilla.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Kukkakaali-savulohispagetti:
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Paloittele kukkakaali reiluiksi kukinnoiksi. Viipaloi kukinnot ja levitä ne leivinpaperoidun uunipellin päälle. Katkaise rakuunan oksat kahtia ja nosta kukkakaalien viereen. Pirskota päälle oliiviöljy ja mausta kevyesti. Paahda 15 minuuttia.
2. Keitä spagetti suolalla maustetussa runsaassa vedessä napakan kypsäksi. Valuta pasta ja säästä muutama ruokalusikallinen keitinlientä.
3. Laita keitetty pasta takaisin kattilaan ja lisää ranskankerma ja säästetty keitinliemi. Raasta joukkoon sitruunankuori ja lisää mehu sekä kaprikset. Sekoita ainekset.
4. Nostele lautaselle spagettia, paloiteltua savulohta ja paahdettua kukkakaalia. Koristele rakuunan oksilla.
Yksinkertainen ja hyvä – cacio e pepe
Herkullinen juustopasta onnistuu vaivatta myös esimerkiksi mökkiolosuhteissa. Nerokkaan yksinkertainen juusto-pippuripasta, cacio e pepe, on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas ja huippukokkien ympäri maata ylistämä.
Kun satsaat hyvään pecorino romano -juustoon, pasta on jo puoliksi tehty! Tämä pasta valmistuu vain viidestä raaka-aineesta.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Cacio e pepe -pasta:
Valmistusohje
1. Paahda kokonaisia pippureita kuivalla pannulla 5–10 minuuttia. Hienonna ne huhmareessa rouheeksi.
2. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.
3. Valuta pasta ja ota 3 dl keitinvettä talteen. Kaada pasta kasariin tai kattilaan. Lisää 1 dl keitinvedestä, osa voikuutioista, juustoraaste ja pippurirouhe. Sekoita puukauhalla voimakkaasti. Lisää loput voista sekä tarpeen mukaan loput keitinvedestä ja sekoita niin, että juusto sulaa ja muodostaa mehevän soosin kuuman veden kanssa. Lisää mustapippuria ja juustoa halutessasi. Tarjoile välittömästi.
Pastaa grillissä
Tiesitkö, että arkipasta onnistuu myös folionyyttiin käärittynä uunissa tai grillissä. Keitä pasta ensin kattilassa ja lisää sen seuraksi folionyyttiin esimerkiksi lohta, kinkkua, tomaatteja ja mozzarellaa.
Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Keskitaso
Spagettinyytit:
Valmistusohje
1. Keitä pastaa 2 minuuttia, valuta ja jaa pasta keoksi neljän 25 x 25 cm:n kokoisen folioarkin päälle. Leikkaa lohi kuutioiksi, mausta suolalla ja pane kuutiot pastan päälle. Lisää paketteihin puolitetut tomaatit, kinkkuviipaleet, basilikanlehdet ja paloiksi revitty mozzarella. Pyöräytä pinnalle reilusti mustapippuria, valuta päälle oliiviöljyä.
2. Rutista folio päältä niin, että syntyy tiivis nyytti. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoa lisänä vastaraastettua parmesaania.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous