Ruoka

Herkulliset porkkanaruoat - valitse suosikkisi!

Porkkanareseptit, joista on vara valita. Sujauta oranssia hehkua  ja makeaa makua uuniruokiin, keittoihin, laatikkoihin ja lämpimiin salaatteihin. Katso parhaat porkkanareseptit samettisista keitoista kakkuhin!

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Otavamedia

Porkkanareseptit, joista on vara valita. Sujauta oranssia hehkua  ja makeaa makua uuniruokiin, keittoihin, laatikkoihin ja lämpimiin salaatteihin. Katso parhaat porkkanareseptit samettisista keitoista kakkuhin!

Porkkanareseptit hakusessa. Ei hätää, kokosimme tähän parhaat porkkanaiset ohjeemme.

Porkkana on herkullinen ja monipuolinen juures. Raakana porkkana on terveellinen lisuke. Sen voi raastaa tai rouskutella sellaisenaan välipalana,  mutta porkkanasta on paljon muuhunkin. Se on lyömätön ja edullinen aines moneen ruokaan, arjen eväisiin ja juhlaan. Porkkana tuo makua, mehevyyttä ja väriä leivonnaisiin sekä lämpimiin ruokiin.

Suussasulavat porkkanakeitot

Porkkanareseptien ehdotonta kärkeä ovat erilaiset porkkanasosekeitot. Keitot valmistuvat nopeasti ja ovat parhainta ruokaa kiireisinä päivinä.

Porkkanasosekeiton maustamisessa vain mielikuvitus ja kotoa löytyvien mausteiden määrä on rajana. Hyviä makupareja porkkanalle ovat inkivääri, appelsiini ja kookos. Keiton voi höystää proteiinipitoisemmaksi pähkinöillä, manteleilla tai maustamattomalla jogurtilla. Marokkolainen porkkana-bataattikeitto sopii uusia makuelämyksiä etsivälle. Keitto saa marokkolasen vivahteen harissa-maustetahnasta.

Pirteän porkkanakeiton voi  nauttia lämpimänä arkikeittona leivän kanssa tai juhlavammin kylmänä alkuruokana.

Porkkana ihastuttaa salaateissa

Porkkanasta syntyvät ruokaisat ja maukkaat salaatit. Lisää porkkanaa salaatteihin paahdettuna tai raikkaana raasteena. Aasiailaisessa salaatissa on rapsakka rakenne ja  seesamiöljystä tehty kastike, johon chili antaa mukavaa potkua.

Kikherne-porkkanasalaatti maistuu ruokaisana lisukkeena tai  mukavan mausteisena lounasruokana.

Porkkanasalaatti syntyy ohuista porkkanasiivuista, punasipulihakkeluksesta, yrteistä ja seesaminsiemenistä. Sipulin mahdollista kitkeryyttä taittaa upea oliiviöljypohjainen kastike, jonka makumaailmaan kuuluu hunaja, inkivääri ja sitruuna.

Maukkaat porkkanalisukkeet

Porkkanalisuke tuo vaihtelua ruokapöytään. Porkkana täydentää makoisasti kuskus-salaatin, maistuu paahdettuna fetan kanssa ja saa kesällä grillissä paahteisen pinnan. Yhdistele porkkanaa muiden kasvisten kanssa. Kokeile vaikkapa porkkana-kesäkurpitsahöystöä. 

Sämpylät ja piirakat höystetään porkkanalla

Porkkanaraaste tuo sämpylöihin ja piirakoihin paitsi hienoista makeutta myös mehevyyttä. Kokeile pikaporkkanasämpylöitä, skonsseja, pehmeitä rieskoja tai suussasulavia porkkanapiirakoita.

Porkkanareseptit, jotka hurmaavat taatusti

Porkkanakakku lienee suosituimpia porkkanareseptejä. Hittileivonnaisesta onkin monia muunnoksia perinteisestä kakusta, vegaaniseen, peltiversioon tai muffiniin. Kokeile nämä herkulliset porkkanareseptit ja löydät mieleisesi.

Lue lisää porkkanasta:

Porkkana hehkuu hyvää makua – Kotiliesi.fi
Porkkana sopii säilöntään – Kotiliesi.fi

X